10.9.07

Ulkonäköterroristit

Ulkonäköterroristille ei riitä oman ulkonäkönsä muokkaaminen haluamakseen vaan hän yrittää pakottaa muutkin samaan muot(t)iin arvostelemalla armotta kaikkia, jotka poikkeavat hänen kauneuskäsityksestään. Ulkonäkökriteerinsä hän on yleensä omaksunut lukemistaan naistenlehdistä tai yleisemmin populaarikulttuurin kuvastosta.

Niinpä ulkonäköterroristin mielestä kaikki anorektisen mallin mittoihin mahtumattomat ovat hirveitä läskejä, joiden tulisi laihduttaa vähintään parikymmentä kiloa - mieluiten sillä samalla naistenlehdestä bongatulla pikadieetillä, jolla ulkonäköterroristi itsekin kiduttaa itseään vähintään pari kertaa vuodessa. Ulkonäköterroristille normaalipainon alarajana oleva painoindeksi 20 on korkein hyväksyttävissä oleva. Jollei vyötärömakkaroista ja leveästä perseestä huomauttelu tehoa uhriin, vetoaa ulkonäköterroristi usein myös terveyssyihin. Viis siitä, että ulkonäköterroristin harrastama jojo-laihduttaminen on tutkitusti huomattavasti pientä ylipainoa haitallisempaa.

Ulkonäköterroristi käy pyhää sotaa luonnollista karvoitusta vastaan eikä hänelle tietenkään riitä oman karvoituksensa poistaminen kivuliaita keinoja käyttäen. Ulkonäköterrosti näet kauhistelee kovaan ääneen muidenkin karvoitusta. Hän julistaa karvat paitsi yököttäviksi myös epähygieenisiksi - jostain syystä ulkonäköterroristin maailmankuvan mukaan hiukset kyllä pystyy puhdistamaan pesemällä, mutta vaikkapa kainalokarvoihin hiki ja muu lika tarttuu peruuttamattomasti.

Meikkaaminen on ulkonäköterroristille naisten kansalaisvelvollisuus. Meikkaamaton nainen saa kuulla olevansa epäsiisti, väritön ja halju. Sitäpaitsi meikkaaminen on kohteliasta toisten ihmisten huomioimista, huomauttaa ulkonäköterroristi. Vähintään täytyy värjätä kulmat ja ripset sekä "tasoittaa" ihon väri ja peittää näpyt ja muut kauneusvirheet meikkivoiteella ja puuterilla. Huuliin vielä sipaisu värillistä huulikiiltoa ja luomillekin ripaus väriä. Myös hiukset kuuluu värjätä, muuten ne ovat maantienharmaina ikävän tylsät ja olet huomaamaton hiirulaishissukka - hiusten luonnollisella värillä tai luonteellasi ei ole väliä, tuomio on automaattinen. Vaatekaapin sisältökin tulee tietenkin uusia trendien mukaan.

Muokattu naistenlehtikuva on ulkonäköterroristin silmissä tavoite, johon jokaisen naisen tulisi pyrkiä. Netin kuvat julkkiksista arkikuteissa ilman meikkiä eivät paljasta hänelle, ettei kukaan ihminen normaalisti ole sen näköinen kuin vaikkapa meikkimainoskuvissa, vaan toimivat todisteena meikin ihmeellisestä voimasta, jonka avulla jokaisesta voisi halutessaan tulla supermallin näköinen. Ulkonäköterroristi on meikkifirmojen, kampaajien ja kosmetologien sekä vaateputiikkien ihanneasiakas, sillä epäonnistuminen tavoitteen saavuttamisessa johtuu tietenkin vain siitä, ettei hän vielä ole löytänyt niitä oikeita tuotteita.

Ulkonäköterroristi pitää hieman yksinkertaisina ja säälittävinä niitä, jotka eivät "tajua" miten paljon "paremmilta" he voisivat näyttää laitettuina. Ulkonäköterroristi ei näet voi ymmärtää ihmisiä - etenkään naisia, joille näyttäminen mahdollisimman hyvältä ei ole elämän keskeisin sisältö. Ulkonäköterroristi on itseasiassa melko säälittävä olento, sillä hän joutuu itse elämään siinä ulkonäkönormien vankilassa, johon yrittää muitakin tunkea.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos sun kaltaisia fiksumpia naisia olisi enemmän, maailma voisi olla jopa siedettävä paikka ajattelevillekin ihmisille.

- Vortac

MariaKristiina kirjoitti...

Liittyikö tuo kommentti jotenkin tähän kirjoitukseen? Ei muuten, mutta kun tuo kuului omasta mielestäni kategoriaan "ei niin fiksua ärsyreagointia". Ja vähän harmittaakin, etten ole ehtinyt/jaksanut kirjoittaa blogiini mitään fiksumpaa koko syksynä. Bloggaan näet vuoden loppuun asti muualla luottamustehtäväpalkkiota vastaan mm. koulutuspolitiikkaan ja opintoasioihin liittyvistä asioista - valitettavasti hommaan kuuluu bloggaamisen lisäksi mm. älytön määrä sekä kokouksia että kissanristiäisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitat ihan asiaa! Eikä tuo ulkonäköterrorismi rajoitu vain naisiin! Nykyään myös miesten täytyy olla hyvännäköisiä ja viimeisen päälle laitettuja! Miestenkin olisi nykyään suotavaa käydä trimmaamassa kehonsa karvoitusta säännöllisesti, eikä miehelläkään saa nykyään olla läskiä enää prosentin vertaa! Ainakin briteissä tällainen meininki on totista totta. Saapa nähdä, koska tällainen yleistuu Suomessakin...